Pantofii – cum se fabrica? | Leofex – pantofi din piele si accesorii

Pantofii – cum se fabrica?

Va invitam sa descoperiti povestea unui pantof Leofex

Mai intai, designerul nostru asterne pe hartie ideile. Acestea sunt reproduse pe un prototip de plastic care simuleaza forma reala a pantofului. Apoi alegem tipul de piele ce se potriveste cel mai bine fiecarui model, culoarea si, eventual, accesoriile de adaugat la pantof.

In cea de-a doua etapa, modelul de plastic este reprodus cu ajutorul calculatorului pe hartie groasa pentru a se crea perimetrul final al cardboard-ului, care arata fiecare bucata de piele formand pantoful.

In etapa de taiere a pielii a fost deja selectata varianta potrivita modelului respectiv. Taietorii aseaza cardboard-ul pe materialul ales si, folosind cutite speciale, fac taierea perfecta a pielii.

Poate cea mai delicata operatiune este cea de coasere a partii superioare. Acest proces necesita atentie sporita – fiecare de bucata de piele taiata este trimisa la departamentul pentrul cusut, care asambleaza toate taieturile, creand partea superioara a pantofului.

Urmeaza aplicarea suporturilor – necesari pentru intarirea punctelor de stres maxim: varf si calcai.

Etapa de asamblare incepe cu montarea partii de sus pe last (facut din plastic rezistent) care reproduce forma piciorului. La partea de jos a pantofului talpa insole este adaugata. Partea de sus a pantofului este supusa la tensiune cu talpa insole pornind de la varf catre calcai. Sub talpa insole este pusa apoi talpa outsole si tocul.

Pantoful este finisat si curatat cu atentie de surplusul de material.

Urmeaza etapa de finisare in care last-ul de plastic este scos folsind o masina speciala. Indiferent de marime sau forma, tocul este atasat cu ajutorul procedeului de tintuire. Pentru a creste igiena pantofului, se aplica un strat curatator inauntrul acestuia – curatatorul insole care trebuie lipit de outsole.

Ne apropiem de finalizarea procesului.

Pantoful este gata dupa ce a fost curatat si calcat, dar nu va fi trimis sper clientii nostrii pana ce nu trece de controlul de calitate. Echipa noastra de experti controleaza cu mare atentie fiecare pereche de pantofi. Pantofii care trec testul sunt trimisi la departamnentul de impachetare. Aici sunt asezati in cutii de carton, gata pentru a fi trimisi la magazine.

 

3
 1. CINEVA says

  Preturile foarte mari practica de firma Leofex nu sunt accesibile tuturor chiar daca ai un salariu. Pacat ca detineti 4 magazine si bate vantul prin ele. Ar trebui sa reduceti preturile macar de sarbatori.

  Răspunde

 2. Tavi says

  Ar trebuii sa reduceti tare preturile la pantofii cu lac . Oricum vad ca aveti redus pretul dar cum romanu castiga cat castiga adica o medie de 1000 de lei lunar , 200 de lei e cam mult pentru o pereche de pantofi lacuiti si ar trebuii sa mariti gama de accesorii . Lumea cumpara de pe internet pentru ca e ieftin , de aia lumea vrea sa comande de pe internet cat mai mult . De ex. as fi vrut sa cumpar si un portofel de piele dar la accesorii nu aveti nimic .

  Răspunde

 3. Aleahim says

  Nu aveti postate detalii concrete in ceea ce priveste fiecare produs in parte pe care un cumparator ar dori sa le cunoasca cand acceseaza siteul d-voastra. De ex. :materialul din care este confectionat produsul,cat si cele legate de talpa,materialele folosite pentru interiorul incaltamintei,modul de intretinere si produse care se pot folosi pentru intretinerea lor,de asemenea si o imagine cu talpa incaltamintei ,gradul de comfort pentru ca exista multe persoane care au diferite afectiuni ale talpei picioruluietc….Aceste aspecte lipsesc cu desavarsire atunci cand accesezi butonul informatii produs sau oricare din ele…

  Răspunde

What do you think